Ruisleipätalkoot Wanhan Vartiamäen tuvassa
Ruisleipäkurssilla pääset kolmessa tunnissa ruisleivän leipomisen makuun Wanhan Vartiamäen tuvassa Joutsan Pappisissa.
Tule talkoisiin taikomaan taikinasta aitoa, perinteikästä juureen leivottua ruisleipää.
Paikallista lähiruokaa parhaimmillaan. Todellista taikataikinaa, vain kolme ainetta: Rutalahden myllyn karkeat ruisjauhot, vesi ja suola. Kolmessa tunnissa taiotaan taikinatiinussa valmiiksi hapanjuurella kohotetusta taikinasta herkullisia, suussasulavia reikäleipiä. Ensin jokainen pyörittää kartionmuotoisia mykyjä pöydälle, kohotus, taikinan pinta repeilee, taputellaan leivät litteiksi, tehdään reiät, pistellään, työnnetään kuumaan uuniin, vedetään vartin päästä kypsät, höyryävän kuumat, uunituoreet, tuoksuvat leivät liinan alle pehmiämään.
Tarinoidaan Suomen rikkaasta leipäperinteestä, juodaan kahvit/teet kastettavan kanssa työn lomassa ja mukaan saa itsetehdyn leivän sekä tuliaisiksi leivänjuurta. Tule talkoisiin! Odotamme sinua!
Yhteydenotot toistaiseksi puhelimitse puh. 0407084441 tai sähköpostiin kosonen.marianne(at)gmail.com.
Kesto kolme tuntia.
Hinta 53 € sisältää ohjeet, opastuksen, omatekoisen ruisleivän, leivänjuurta ja kahvi/tee kastettavan kera. Mahdollisuus ostaa leipää mukaan.
Ostettavissa sopimuksen mukaan lauantai tai sunnuntai klo 12–15.
Kenelle? Kaikille aidon, perinteisen, suomalaisen, hapanjuurella leivotun ruisleivän ystäville. Vähintään neljä, korkeintaan kymmenen leipuriapulaista.
Mukaan oma esiliina, hiusten suojaksi myssy/huivi.
Kurssi
Miksi meille?
Ohjeet ja opastus kädestä pitäen leivonnan saloihin.
Tietoa ja tarinaa Suomen rikkaasta leipäperinteestä ja ruisleivän historiasta.
Kokemusten jakamista, yhdessä tekemistä lämminhenkisissä talkoissa.
Tietenkin talkookahvit/teet kastettavan kanssa työn ja tarinoiden lomassa.
Emännän 30 vuoden kokemus yhdistettyinä talkoolaisten kokeiluihin antaa oman mausteensa.
Varaa tai ota yhteyttä